• DAM
    • HERR
    • VARUMÄRKEN
  • Butiker
  • Kundtjänst

1923

Närmare bestämt den 1 oktober. Det var då Malcolm och Matilda Sandström öppnade Fabriksboden tillsammans med sonen Richard.

1929

Öppnades en butik i Vimmerby.

1944

Startades Mästersöm som ett dotterbolag till Sandströms, ledd av Richards yngre bror Gunnar. Konfektionsföretaget blev snabbt en av de ledande ytterplaggstillverkarna i Sverige. Man fokuserade också mycket på sportmode och klädde den svenska truppen under ledning av prins Bertil vid de Olympiska Spelen i Melbourne 1956. Mästersöm introducerade bl a tryckknappen, det delbara blixtlåset och den första vändbara jackan - Venden.

1963

Avled Gunnar Sandström 48 år gammal och fabriken såldes några år senare.

1975

Övertog Ola Sandström, son till Gunnar, företaget och utvecklade det genom att koncentrera expansionen till JC medan Sandströms blev medlemmar i inköpsorganisationen Desam.

1982

Övertog Mikael Sandström - Gunnars yngste son - ansvaret för Sandströmsbutikerna. Expansionen via JC fortsatte och i Göteborg öppnades ett flertal butiker.

1989

Öppnades Sandströms i Västervik. Efter att det gemensamt ägda bolaget delades mellan bröderna koncentrerades nu expansionen till Sandströms och idag finns tio butiker i Vimmerby, Kisa, Västervik, Tranås, Motala, Linköping (i-HUSET och Trädgårdstorget), Norrköping, Vetlanda och Jönköping.

2007

Övertogs det gamla familjeföretaget Lagos i Norrköping.

2010

Under hösten öppnade Sandströms i Vetlanda.

2013

Fick Motala en herrbutik dit dambutiken flyttade året därpå.

2017

Byggdes hela Sandströms i Vimmerby om till en 1300 kvm stor flagshipbutik.

2020

I augusti öppnades en ny butik, den här gången i centrala Jönköping. En månad senare lanserade vi vår webbshop!