• DAM
    • HERR
    • VARUMÄRKEN
  • Butiker
  • Kundtjänst

Sveriges äldsta familjeägda modekedja med en historia som sträcker sig över 100 år.


1923, den 1 oktober, var starten för en sekellång familjehistoria. Malcolm och Matilda Sandström, tillsammans med sin son Richard, öppnade Fabriksboden i Kisa med en vision att erbjuda kvalitativa kläder till bra priser.


Sex år senare, 1929, växte deras dröm när ytterligare en butik föddes i Vimmerby. Fabriksboden Vimmerby blev ett faktum och Vimmerbyborna kunde nu handla kvalitativa kläder av familjen Sandströms.


1944 blev ett år av mod och innovation när Mästersöm föddes som ett dotterbolag till Sandströms. Gunnar, Richards yngre bror, ledde detta äventyr till att bli en av Sveriges främsta tillverkare av ytterplagg. Med stolthet klädde de den svenska truppen under prins Bertils ledning vid de Olympiska Spelen i Melbourne 1956. Vändbara jackor och banbrytande mode blev deras signum.


Även om tiden har förändrats och generationer har skiftat, är kärnan i Sandströms fortfarande densamma. Varje butik som öppnas är en påminnelse om arvet från Malcolm och Matilda, och varje kund som väljer kläder från Sandströms bär på en del av deras historia. Från 1923 till nu fortsätter Sandströms likt för hundra år sedan att med kärlek och engagemang erbjuda er kunder personlig service och kvalitativa kläder. Idag hundra är senare är vi tio fantastiska som tillsammans med e-handeln utgör Sandströms.


Varmt välkommen att handla era kläder av oss på Sandströms.

Malcom